Макрон - Путіну: реалізація

Макрон - Путіну: реалізація "Мінська" зайшла у глухий кут

Укрінформ
Реалізація Мінських домовленостей на разі зайшла в глухий кут, тому необхідно вжити конкретних кроків, аби змінити ситуацію на краще.

Про це йдеться в комюніке для преси, оприлюдненому Єлисейським палацом за результатами телефонної розмови президента Франції Емануеля Макрона та президента РФ Володимира Путіна.

"Реалізація Мінських домовленостей зайшла в глухий кут, тому необхідно вжити конкретних кроків, щоб змінити ситуацію на краще та полегшити страждання населення на базі консолідації режиму припинення вогню та негайного здійснення гуманітарних заходів, запропонованих Францією та Німеччиною", - йдеться у документі.

Під час розмови Макрон також закликав Путіна посприяти у припиненні використання зброї масового ураження у Сирії.

Читайте також: Російська поліція охоронятиме білборди з Путіним

"Макрон звернувся до Путіна з проханням зробити все для того, щоб покласти край погіршенню гуманітарної ситуації в східній частині Гути та в Ідлібі, і висловив занепокоєння з приводу застосування хлору проти цивільного населення в Сирії протягом останніх тижнів", - вказується в комюніке.

Макрон наголосив на необхідності початку переговорів під егідою ООН для встановлення в Сирії миру, стабільності і єдності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-