МЗС Німеччини поки не підтверджує

МЗС Німеччини поки не підтверджує "нормандську зустріч" у Мюнхені

Укрінформ
Німецька сторона, як і раніше, не підтверджує зустріч міністрів закордонних справ країн "нормандського формату" - Україна, Німеччина, Франція і Росія - на полях Мюнхенської конференції з безпеки (MSC).

З Берліна надходять суперечливі відомості з приводу планів діючого глави МЗС країни Зігмара Габріеля, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Міністр Зігмар Габріель візьме участь у Мюнхенській конференції з безпеки наступного тижня", - запевнив у п'ятницю на брифінгу представник МЗС Райнар Бреуль.

Таким чином він спростував повідомлення про те, що його шеф відмовився їхати в Мюнхен. За словами Бреуля, напередодні, очевидно, "сталося непорозуміння: не йдеться про те, що федеральний міністр скасував усі свої заходи".

При цьому дипломат відмовився підтверджувати якісь зустрічі на полях конференції. На конкретне запитання про те, чи відбудеться зустріч у "нормандському форматі", він сказав, що "плани такі є, але при складанні таких планів потрібно завжди дивитися, як розвиваються події у різних учасників". Представник МЗС Німеччини також назвав нормальною практикою, коли якісь зустрічі плануються, але потім скасовуються в останню мить.

Читайте також: У Фонді Маршалла сказали, чого бракує "нормандському формату"

Між тим у дипломатичних колах на умовах анонімності кореспондентові Укрінформу повідомили, що переговори найімовірніше не відбудуться.

Раніше передбачалося, що зустріч у "нормандському форматі" відбудеться 16 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-