Освітній закон: у МЗС розповіли про

Освітній закон: у МЗС розповіли про "особливості угорської дипломатії"

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України здивовані заявою зовнішньополітичного відомства Угорщини про те, що під час політичних консультацій в Ужгороді сторонами не було досягнуто домовленості стосовно закону про освіту.

Про це написав у Twitter заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

"МЗС Угорщини заперечує результати переговорів в Ужгороді! Дивно виходить - з Держсекретарем МЗС домовляєшся про шляхи вирішення питання, він підтверджує позитив переговорів на пресу, а потім речник озвучує зовсім протилежне. Особливості угорської дипломатії", - написав Боднар.

Читайте також: Верховний комісар ОБСЄ про освітній закон: важливо не створити нові проблеми

Як повідомили ЗМІ, у Міністерстві закордонних справ Угорщини 8 лютого заперечили, що під час двосторонніх політичних консультацій між заступником міністра закордонних справ України Василем Боднаром і статс-секретарем МЗС Угорщини Левенте Мадяром 7 лютого в Ужгороді стосовно закону України "Про освіту" сторонам вдалося досягнути домовленості. Зокрема, представник МЗС Угорщини Тамаш Менцер заявив, що "жодної угоди не було укладено щодо освітнього закону, Україна і надалі не виконує рекомендації Венеціанської комісії. Він повторив точку зору свого уряду, яка полягає в тому, що Україна не може вводити в дію закон про освіту доти, доки не узгодить усі питання мовно-освітньої статті з нацменшинами, включно з угорською.

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар 6-7 лютого перебував в Ужгороді з робочим візитом.

Міністерство закордонних справ України повідомило у Twitter, що в Ужгороді відбулися українсько-угорські політичні консультації на рівні заступників міністрів закордонних справ України та Угорщини. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-