Верховний комісар ОБСЄ про освітній закон: важливо не створити нові проблеми

Верховний комісар ОБСЄ про освітній закон: важливо не створити нові проблеми

Фото
Укрінформ
Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєр під час зустрічі в Закарпатській ОДА із керівництвом області наголосив, що необхідно запобігти спробам політизації при впровадженні закону про освіту.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

"Новий закон про освіту вимагає спілкування з громадськістю, належного роз’яснення, щоби всі суперечки щодо нього не були політизовані. Закон має бути збалансований та повинен забезпечувати право на навчання рідною мовою представників національних меншин, водночас забезпечувати вивчення державної мови на належному рівні. Важливо донести це до громадян, щоб запобігти спробам політизувати ці питання і створити нові проблеми, – на цьому під час зустрічі з керівниками Закарпаття сьогодні наголосив Верховний комісар ОБСЄ у справах національних меншин Ламберто Заньєр", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Волонтерів зі всього світу запрошують долучатися до освітніх проектів в Україні

Зазначається, що Заньєр акцентував, що організація з безпеки та співробітництва в Європі також бере активну участь у цьому процесі, зокрема, організовуючи круглі столи для обговорення цього питання за участі представників національних меншин.

Як було повідомлено, що одне з таких обговорень відбудеться найближчим часом в Ужгороді.

"Для того, щоб правильно доносити зміст окремих статей закону про освіту, ми маємо висновки Венеційської комісії, 14 лютого у нас будуть консультації з угорською громадою та Міністерством освіти. Всі зауваження, пропозиції і можливості імплементації, втілення буде обговорено під час цієї зустрічі", - повідомив присутній на зустрічі заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар.

За його словами, Міністерство освіти та науки готове до співпраці з ОБСЄ та комунікації з угорською громадою, а міністр освіти та науки Лілія Гриневич готова очолювати групу для обговорення з Будапештом питань, які викликають занепокоєння, повідомляють у прес-службі Закарпатської ОДА.

Як раніше повідомлялося, Верховний комісар ОБСЄ у справах нацменшин сьогодні перебував із офіційним візитом на Закарпатті.

Фото: Сайт Закарпатської ОДА 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-