Клімкін заявив про нове поле битви з агресією РФ

Клімкін заявив про нове поле битви з агресією РФ

Укрінформ
Американський законопроект про посилення співробітництва між Україною та США у сфері кібербезпеки є новим спільним полем битви з російською гібридною агресією.

Про це написав міністр закордонних справ Павло Клімкін у Twitter.

"Закон про посилення співробітництва між Україною та США у сфері кібербезпеки - це нове спільне поле битви з російською гібридною агресією. Дякую конгресменам за підтримку. У віртуальному просторі ми теж переможемо", - зазначив Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, нижня палата — палата представників американського Конгресу у середу ухвалила законопроект "Про співпрацю з Україною в питаннях кібербезпеки".

Законопроект передбачає, зокрема, допомогу Україні в удосконаленні стратегії безпеки в кіберпросторі. При цьому наголошується на доцільності для Конгресу й уряду США здійснити низку конкретних кроків. Йдеться, насамперед, про посилення захисту урядових комп'ютерних мереж України, зменшення залежності від російських інформаційних систем і технологій, а також розширення можливостей для України в плані міжнародного обміну інформацією.

Читайте також: Палата представників прийняла законопроект на підтримку кібербезпеки України

Крім того, документ підкреслює відданість Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, Будапештському меморандуму, а також співпраці Україна-НАТО.

Для того, щоб документ набув чинності закону, за нього має проголосувати Сенат, після чого його повинен затвердити президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-