Палата представників прийняла законопроект на підтримку кібер-безпеки України

Палата представників прийняла законопроект на підтримку кібер-безпеки України

Укрінформ
Нижня палата американського Конгресу ухвалила більшістю голосів законопроект "Про співпрацю з Україною в питаннях кібербезпеки".

Голосування відбулося в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

На підтримку законодавчої ініціативи, автором якої виступив конгресмен-демократ від штату Пенсильванія Брендон Бойл, висловилися 404 конгресмени.

Варто зауважити, що до голосування документ мав двопартійну підтримку: щонайменше 25 конгресменів Палати представників США виступили в якості його співавторів.

Читайте також: При Держспецзв'язку запрацював центр реагування на кіберзагрози

Законопроект має шість сторінок тексту та передбачає, зокрема, допомогу Україні в удосконаленні стратегії безпеки в кіберпросторі. При цьому наголошується на доцільності для Конгресу й уряду США здійснити ряд конкретних кроків. Йдеться, насамперед, про посилення захисту урядових комп'ютерних мереж України, зменшення залежності від російських інформаційних систем і технологій, а також розширення можливостей для України в плані міжнародного обміну інформацією.

Читайте також: Яценюк розповів, як США і Україна розширюватимуть взаємодію у сфері безпеки

Крім того, документ підкреслює відданість Хартії про стратегічне партнерство між Україною і США, Будапештському меморандуму, а також співпраці Україна-НАТО.

Для того, щоб документ набув чинності закону, за нього має проголосувати Сенат, а після чого його повинен затвердити президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-