Яценюк розповів, як США і Україна розширюватимуть взаємодію у сфері безпеки

Яценюк розповів, як США і Україна розширюватимуть взаємодію у сфері безпеки

Укрінформ
Сполучені Штати допомагатимуть Україні поставками летальної зброї та заходами з посилення кіберзахисту, але водночас очікують від української сторони реформ у сфері безпеки та оборони.

Про це розповів у вівторок в Вашингтоні екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми говорили сьогодні із заступником міністра оборони. Зі слів наших американських партнерів, міністр Полторак (міністр оборони України – ред.) мав тут дуже хорошу зустріч (минулого тижня – ред.)", - розповів Яценюк про зустріч у Пентагоні.

Читайте також: Яценюк: Чекаємо жорсткої реакції США на вибори президента Росії в Криму

Він не став розкривати деталей щодо поставок озброєння в Україну, втім зазначив: "Я знаю точно, що дуже добре, коли в Україну "Джавеліни" таки вже приїдуть". Політик також зазначив, що під час розмови в оборонному відомстві йшлося про необхідність "розширювати програму нашого співробітництва у сфері безпеки". У цьому зв'язку він підкреслив, що це питання "треба розглядати ширше".

Читайте також: Штати почали підготовку до надання Україні "Джавелінів" – Волкер

Яценюк нагадав, що в Конгресі США розглядається законопроект про кібербезпеку, який "дав би можливість Україні захищатися, в тому числі, від кібер-злочинів Російської Федерації проти України". Він також зауважив, що "без потужних гарантій безпеки для України, це не дає можливості захистити себе і своїх партнерів".

Читайте також: У лавах Збройних сил створять кібервійська - Турчинов

Крім того, політик підкреслив, що зараз на порядку денному повинен з'явитися пункт щодо повноцінного відновлення Комісії Україна-НАТО, яка "на превеликий жаль" зараз стоїть під питанням через позицію Угорщини.

"Думаю, наші друзі й партнери з Угорщини не можуть ставити питання світової безпеки й безпеки України в залежність від будь-яких вузькополітичних речей, по яких можна й треба знайти консенсус", - зауважив політик.

Читайте також: За рік ЗСУ отримають вітчизняні крилаті ракети - Турчинов

Яценюк також зазначив, що на зустрічі в Пентагоні обговорювалися й перспективи ухвалення Закону про національну безпеку, внесеного президентом Порошенком.

"Я сподіваюсь, що цей закон буде прийнятий парламентом, оскільки це – в інтересах України, і це є частиною нашої спільної роботи з американською стороною", - підкреслив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-