НАЗК відповіло Ситнику на закиди щодо перевірки е-декларацій

НАЗК відповіло Ситнику на закиди щодо перевірки е-декларацій

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції робить усе можливе для запровадження автоматичної перевірки електронних декларацій, але цей процес є складним.

Про це заявили у НАЗК, відповідаючи на критику директора НАБУ Артема Ситника щодо повільних темпів перевірки декларацій. 

“Національне агентство звертає увагу громадськості та директора НАБУ Артема Ситника на той факт, що вживає всіх заходів для запровадження модуля автоматичної перевірки е-декларацій. Про цей складний процес знає більшість урядовців, представників громадськості та міжнародної спільноти”, - ідеться у повідомленні.

При цьому в НАЗК додали, що наразі в Україні лише шість державних реєстрів мають комплексну систему захисту інформації для забезпечення захищеного обміну персональними даними суб’єктів декларування, що для держави є одним з пріоритетів.

Читайте також: Ситник: Нинішніми темпами перевірка е-декларацій триватиме тисячу років

У відомстві підкреслили, що Нацагентство є незалежним превентивним колегіальним органом, усі рішення якого обговорюються та приймаються простою більшістю голосів від загального складу, а головним завданням агентства є виконання своїх обов’язків у законний спосіб з обов’язковим дотриманням прав людини.

“НАЗК не працює на піар та ловлю виключно “великої риби”, - наголошується у заяві.

НАЗК також звернулося до директора НАБУ з питанням щодо вжитих його відомством заходів реагування стосовно отриманих від НАЗК обгрунтованих висновків за результатами повних перевірок декларацій.

“Національне агентство з питань запобігання корупції вкотре здивоване тим, що, вочевидь, рівень розкритих НАБУ корупційних злочинів зріс настільки, а винні особи вже несуть за них покарання, що директор бюро має стільки вільного часу для піару, аналізу і вивчення роботи Національного агентства”, - відзначили в НАЗК.

Як повідомлялося, раніше директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що за умови збереження нинішнього темпу перевірки посадовцями НАЗК електронних декларацій чиновників цей процес триватиме “тисячу років”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-