Парубій відкрив Раду: теми дня - місцеві вибори, культура і соціалка

Парубій відкрив Раду: теми дня - місцеві вибори, культура і соціалка

Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим", - сказав він.

У сесійній залі зареєструватися 355 народних депутатів.

У четвер першим блоком народні депутати планують розглянути питання соціальної політики. Так, у першому читанні Рада розглядатиме законопроект № 6536 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення вимог законів України, спрямованих на створення безперешкодного доступу для осіб з інвалідністю до будівель і споруд", у другому читанні - проект закону № 5045 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту житлових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа".

На повторне перше читання винесено депутатський законопроект № 6275-д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном", доопрацьований з поданням Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Повторне перше читання також має пройти урядовий законопроект № 5027 "Про внесення зміни до статті 12 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Читайте також: Парубій достроково закрив ранкову Раду - бракує голосів

Також на порядку денному - блок питань культури. Зокрема, парламент має намір розглянути проект постанови № 5675-д "Про відзначення 150-річчя з дня народження Лесі Українки (25 лютого 2021 року)". У другому читанні Рада розглядатиме законопроект № 2129а "Про внесення змін до Закону України "Про охорону культурної спадщини" (щодо надання об'єктам підводної культурної спадщини статусу Морського меморіалу).

Крім того, депутати планують обговорити питання "Про призначення окремих позачергових місцевих виборів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-