Рада розгляне скасування закону про приватизацію

Рада розгляне скасування закону про приватизацію

Укрінформ
Верховна Рада у середу, 7 лютого, розгляне скасування закону "Про приватизацію державного майна". 

Про це йдеться в порядку денному Ради, опублікованому на сайті парламенту.

Першим блоком на порядку денному традиційно стоять питання ратифікації. Так, парламент збирається ухвалити законопроект 0170 "Про ратифікацію Торговельної угоди між Урядом України та Урядом Королівства Таїланд", законопроект 0171 "Про ратифікацію Договору між Україною та Королівством Таїланд про взаємну правову допомогу у кримінальних справах", законопроект 0172 "Про ратифікацію Угоди між Україною та Португальською Республікою про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом" і проект закону 0168 "Про ратифікацію Протоколу між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про взаємний захист секретної інформації".

Далі Рада перейде до розгляду проекту постанови 7434 "Про Заяву Верховної Ради України "Про засудження випробувань зброї масового ураження Корейською Народно-Демократичною Республікою".

У першому читанні депутати розглядатимуть проект закону 6647 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку виїзду дитини за межі України".

Читайте також: Яценюк розповів, чого очікує від голосування щодо Антикорупційному суду

Також у першому читанні парламентарії мають намір розглянути законопроект 7429 "Про внесення зміни до статті 115 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо призначення дострокової пенсії за віком членам сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час участі в Революції Гідності". Цим проектом передбачається право на призначення дострокової пенсії за віком дружинам (чоловікам), якщо вони не взяли повторний шлюб, дітям, які стали інвалідами до досягнення повноліття, і батькам, яким надано статус особи, на яку поширюється чинність закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" - після досягнення чоловіками 55 років, жінками - 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок.

Окрім цього, Рада розгляне проект постанови 7383 "Про рекомендації парламентських слухань про становище молоді в Україні на тему "Формування та реалізація державної молодіжної політики в Україні в умовах децентралізації".

Разом із тим депутати розглянуть проект постанови 7066-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 18.01.2018 про прийняття в цілому, як закону законопроекту "Про приватизацію державного майна".

Як повідомляв Укрінформ, закон про приватизацію Верховна Рада ухвалила 18 січня 2018 року. Відповідний законопроект №7066 у другому читанні та в цілому підтримали 266 народних депутатів.

Метою документа є суттєве удосконалення, спрощення і скорочення процедур приватизації для досягнення високих темпів приватизації, прозорості та відкритості приватизаційного процесу, залучення широкого кола інвесторів до придбання державної власності.

Для продажу об'єкта приватизації на аукціоні державними органами приватизації створюватиметься аукціонна комісія, яка розроблятиме умови продажу.

Якщо об'єкт приватизації виставляється вперше на аукціон зі зниженням стартової ціни, то вона знижується на 25%. Якщо об'єкт приватизації виставляється на продаж зі зниженням стартової ціни вдруге, то вона знижується на 50%.

Перше читання документ пройшов 9 листопада 2017 року. Ухвалення закону про приватизацію є однією з головних вимог МВФ для надання Україні наступного траншу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-