Франція підтримує введення миротворців ООН на весь окупований Донбас

Франція підтримує введення миротворців ООН на весь окупований Донбас

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств України і Франції мають єдину позицію щодо змісту і ролі миротворчої місії ООН та необхідності її розташування на всій окупованій території Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба МЗС за підсумками переговорів міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з міністром у справах Європи та закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном, що відбулись у Парижі.

"Головна увага під час переговорів була сфокусована на політичному врегулюванні конфлікту на Донбасі, спричиненого російською агресією... Обидва міністри досягли принципової згоди щодо змісту почергових кроків для досягнення сталої безпекової ситуації в ОРДЛО. Міністри також висловили єдність щодо змісту та ролі миротворчої місії ООН та необхідності її розташування на всій окупованій території Донбасу, формат якої має вписуватися в логіку Мінських домовленостей", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Росія не хоче бачити "блакитні шоломи" на Донбасі - Клімкін

Як зазначили в МЗС, Клімкін високо оцінив зусилля Франції як сторони "нормандського формату" у забезпеченні суверенітету та територіальної цілісності України.

Ле Дріан, у свою чергу, запевнив українського колегу, що Франція залишатиметься надійним партнером України у подоланні актуальних викликів.

Під час обговорення двосторонньої співпраці міністри позитивно оцінили висхідну динаміку торговельного співробітництва між державами. Водночас було домовлено про подальше залучення великого французького бізнесу в Україну.

Глави зовнішньополітичних відомств домовилися про проведення перехресних Року української мови у Франції та Року французької мови в Україні у 2018-2019 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-