Росія не хоче бачити

Росія не хоче бачити "блакитні шоломи" на Донбасі - Клімкін

Укрінформ
Росія зовсім не прагне до врегулювання конфлікту на Донбасі, не хоче бачити там міжнародних миротворців і робить все, щоб затягувати час.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю німецькому виданню Rheinische Post.

"Москва не зацікавлена у врегулюванні конфлікту ... Росія просто намагається виграти час і насправді не хоче всерйоз зробити можливою роботу місії "блакитний шолом" у всій воєнній зоні", - сказав міністр.

Він вказав на те, що саме неготовність російської сторони йди на конкретні кроки гальмує переговори з питання миротворчої місії в Раді безпеки ООН.

Клімкін повторив також, що російська пропозиція про включення в процес так званих представників окупованих районів на Донбасі є абсолютно неприйнятною. "Це не тільки наша позиція, але й позиція наших партнерів на Заході і в Організації Об'єднаних Націй", - наголосив при цьому дипломат.

Глава українського МЗС також наголосив на важливості єдності позицій України і західних партнерів в Нормандському форматі з приводу подальших спільних кроків у виконанні пунктів Мінських угод і зазначив небажання Росії робити ці кроки.

Читайте також: Клімкін у Нідерландах домовився про спільну протидію пропаганді РФ

Клімкін також відповів на критику з приводу постачань американської зброї для української армії, запевнивши, що Україна має повне суверенне право на захист у разі нападу на її територію, "і майбутні поставки сучасного оборонного обладнання з США служитимуть виключно для стримування нової великої російської атаки, як це сталося у 2014 і 2015 роках".

Як раніше повідомляв Укрінформ, глава українського МЗС Павло Клімкін анонсував зустріч зі своїми колегами в Нормандському форматі на полях конференції з безпеки, що відкривається 16 лютого в Мюнхені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-