У Польщі забули, чим закінчилася ворожнеча з Україною для обох країн - Ар’єв

У Польщі забули, чим закінчилася ворожнеча з Україною для обох країн - Ар’єв

Укрінформ
Віце-президент ПАРЄ, президент Комітету ПАРЄ з питань культури, освіти, науки і медіа Володимир Ар’єв вважає, що польські політики чомусь вже забули, чим закінчилася ворожнеча України і Польщі для обох країн.

Так він прокоментував у Facebook ухвалений польським парламентом Закон про заборону “бандерівської ідеології”.

“Тотальне забуття історії чи безвідповідальність за принципом «а раптом цього разу пронесе»? Польські політики забули чим закінчилася ворожнеча України і Польщі для обох країн. Європейські політики забули чим закінчилися спроби задобрення агресора перед другою світовою. Українські - переважно не роблять висновків з внутрішньої колотнечі 1918-19 років”, - написав Ар’єв.

Тим часом, додав він, в Росії всерйоз готуються до великої війни, яку Кремль прогнозує до 2023 року. “А театр бойових дій завжди триває там, де є найменший спротив, в тому числі і через слабкодухість та чвари”, - підкреслив віце-президент ПАРЄ.

Як повідомлялося, 26 січня Сейм Польщі ухвалив закон щодо заборони пропаганди так званої "бандерівської ідеології". Зокрема, закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та організацій, що співпрацювали з Третім рейхом, а також можливості відкриття, відповідно до ст. 55 закону про Інститут національної пам’яті, кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці злочини.

МЗС України висловило глибоке занепокоєння у зв'язку з ухваленням Сеймом цього документа. У міністерстві сподіваються, що Сенат Польщі виявить політичну мудрість у питаннях, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин.

Читайте також: Порошенко розкритикував польський закон проти "бандерівської ідеології"

Президент України Петро Порошенко заявив, що закон про заборону “бандерівської ідеології” не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею і містить категорично неприйнятні оцінки.

31 січня комісії Сенату Польщі без поправок підтримали відповідний законопроект, яким передбачено кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти громадян Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-