Порошенко розкритикував польський закон проти

Порошенко розкритикував польський закон проти "бандерівської ідеології"

Укрінформ
Закон про заборону “бандерівської ідеології”, ухвалений польським парламентом, не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею і містить категорично неприйнятні оцінки.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

“Ухвалений законопроект не відповідає проголошеним принципам стратегічного партнерства між Україною та Польщею”, - підкреслив Порошенко.

За його словами, оцінки, які містяться в цьому рішенні, є “абсолютно необ'єктивними та категорично неприйнятними”.

Читайте також: Cенат Польщі вночі прийняв закон про заборону “бандерівської ідеології”

Глава Української держави зазначив, що “глибоко стурбований” відповідним польським законом, і наголосив, що історична правда вимагає відвертої розмови та діалогу, а не заборон.

Як повідомлялося, 26 січня Сейм Польщі ухвалив закон щодо заборони пропаганди так званої "бандерівської ідеології". Зокрема, закон стосується визначення злочинів українських націоналістів та організацій, що співпрацювали з Третім рейхом, а також можливості відкриття, відповідно до ст. 55 закону про Інститут національної пам’яті, кримінальних проваджень проти осіб, які заперечують ці злочини.

МЗС України висловило глибоке занепокоєння у зв'язку з ухваленням Сеймом цього документа. У міністерстві сподіваються, що Сенат Польщі виявить політичну мудрість у питаннях, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин.

31 січня комісії Сенату Польщі без поправок підтримали відповідний законопроект, яким передбачено кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти громадян Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-