На Москву варто тиснути перед важливими політичними подіями - МЗС

На Москву варто тиснути перед важливими політичними подіями - МЗС

Укрінформ
В рамках визволення утримуваних з політичних мотивів українців на території Криму та РФ необхідно посилювати персональні санкції проти громадян Росії, які причетні до порушень прав українців. 

Про це заявила речниця МЗС Мар'яна Беца під час круглого столу "Як звільнити бранців Кремля" в Укрінформі.

"Надзвичайно потрібно посилювати індивідуальні санкції. Росія не розуміє мову права, лише мову санкцій і мову сили. Санкції вдаряють, з часом вони впливають на людей, це найбільш дієвий та ефективний засіб впливу на Росію на сьогодні", - заявила вона.

Речниця також повідомила, що вже кілька місяців МЗС України веде інформаційну кампанію #Crimeaisbleeding у соцмережах, до якої залучають міжнародних акторів з метою показати проблеми в окупованому Криму - і це також є одним з інструментів боротьби за українських громадян у неволі.

Читайте також: Крим і Донбас: у Меркель назвали умову зняття санкцій з Росії

"Що стосується ситуації в цілому - потрібно чітко розуміти, з ким ми маємо справу. Росія - це країна-агресор, це така країна, де не цінується людське життя - ні громадян Росії, ні громадян України. І це дуже прикро", - додала Беца.

Вона також висловила тезу, що в рамках боротьби за українських громадян в неволі варто тиснути на РФ особливо перед міжнародними та важливими політичними подіями, як, наприклад, Чемпіонат з футболу влітку 2018 року чи вибори президента Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-