МЗС стурбований забороною

МЗС стурбований забороною "бандерівської ідеології" у Польщі

Укрінформ
МЗС України глибоко стурбоване фактом ухвалення Сеймом Польщі законопроекту "Про внесення змін до закону про Інститут національної пам’яті – Комісію з переслідування злочинів проти польського народу і деяких інших законів".

Про це йдеться у коментарі зовнішньополітичного відомства.

"Прикро, що українська тематика вкотре використовується у внутрішній політиці в Польщі, а трагічні сторінки спільного історичного минулого продовжують політизуватися. Категорично не сприймаємо чергову спробу нав’язати однобічне трактування історичних подій, у тому числі некоректного використання в офіційному документі Республіки Польща назви частини території сучасної України", - йдеться у заяві.

У МЗС нагадали авторам проекту цього законодавчого акта, що українці, як і поляки, зазнали надзвичайно великих страждань від тоталітарних режимів в роки Другої світової війни, а також самовіддано боролися за свободу своєї Батьківщини. "У цьому контексті надзвичайну стурбованість викликає намір зобразити українців виключно як "злочинних націоналістів" та "колаборантів третього рейху", - додали у відомстві.

Читайте також: В'ятрович пояснив, чим закон про "бандеризм" небезпечний для поляків

Зокрема, у Міністерстві розраховують, що Сенат Республіки Польща, який має незабаром розглянути зазначений законопроект, виявить політичну мудрість стосовно питань, які можуть негативно вплинути на розвиток двосторонніх відносин.

Українська сторона закликала польську сторону до відкритості та конструктивності у подальшому розвитку українсько-польських відносин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-