У Клімкіна відреагували на дії Росії щодо місії ОБСЄ на кордоні

У Клімкіна відреагували на дії Росії щодо місії ОБСЄ на кордоні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ висловило глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандату місії ОБСЄ на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба МЗС у зв'язку зі схваленням Постійною радою ОБСЄ рішення продовжити мандат місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк".

"Підтримуючи продовження мандату місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк", Міністерство закордонних справ України висловлює глибоке розчарування позицією Росії, яка вкотре заблокувала розширення мандату місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території Донбасу", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в МЗС, обговорення під час 1173-го засідання Постійної ради ОБСЄ 25 січня, на якому було схвалено згадане рішення, показало ізольованість Росії у небажанні забезпечити дієвий міжнародний контроль на кордоні.

"Такі дії свідчать про намір Кремля продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання, регулярних військ, найманців, підтримки терористичної діяльності на території України", - акцентували у МЗС.

Читайте також: В ОБСЄ обіцяють моніторити російський “гумконвой” на Донбасі та звітувати

У зовнішньополітичному відомстві закликали Росію до неухильного виконання взятих на себе зобов’язань в рамках Мінських домовленостей, зокрема положень п. 4 Мінського протоколу від 5 вересня 2014 року щодо встановлення контролю та постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону, а також створення зони безпеки уздовж кордону з боку Росії, що є критично важливим для деескалації ситуації та мирного врегулювання на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-