В ОБСЄ обіцяють моніторити російський “гумконвой” на Донбасі та звітувати

В ОБСЄ обіцяють моніторити російський “гумконвой” на Донбасі та звітувати

Укрінформ
Ситуація з черговим «гуманітарним конвоєм» з Росії, що прибув на непідконтрольну Україні територію Донбасу, буде відображена в звітах СММ ОБСЄ.

Про це в четвер заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на прес-брифінгу в Краматорську, коментуючи інформацію журналістів про те, що 25 січня черговий «гуманітарний конвой» з Росії прибув на непідконтрольну Україні територію Донецької області.

«Як і в попередніх випадках, коли такі конвої проїздили, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні буде моніторити ситуацію, якщо їй це буде дозволено. У нас є команда в Луганській області, є в Донецькій області, і члени цих команд готові здійснити моніторинг цього конвою. Результати їх роботи будуть відбиті в звітах, які публікуються на сайті трьома мовами», - сказав Хуг.

Читайте також: Росія відправила на окупований Донбас 73-й "гумконвой"

Як повідомляв Укрінформ, РФ направила на окуповану територію Донбасу 73-й «гуманітарний конвой» - ранком 25 січня через російські пункти пропуску в Україну проїхали 40 вантажівок.

Попередня колона російських вантажівок прибула на Донбас 21 грудня.

Російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про зміст вантажу, а його характер часто не відповідає вказаному в повідомленнях РФ. За даними розвідки, в автомобілях «гумконвою» доставляють на Донбас боєприпаси та зброю. При цьому Росія відмовляється завозити «гумдопомогу» через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-