Росія відправила на окупований Донбас 73-й

Росія відправила на окупований Донбас 73-й "гумконвой"

Укрінформ
Росія направила на окуповану територію Донбасу 73-й "гуманітарний конвой" - через російські пункти пропуску в Україну вранці 25 січня прослідувало 40 вантажівок.

Про це розповів помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян в ефірі каналу "112. Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні вранці через російські пункти пропуску в Україну прослідувало 40 вантажівок. Оскільки Росія вкотре порушила всі норми міжнародного права, представники нашої міжвідомчої групи здійснювали лише їх візуальний контроль без виконання юридичних процедур", - сказав Слободян.

За його словами, те, що можна було побачити у вантажівках, - це продукти харчування і дитячі продукти. Однак, зауважив Слободян, уже традиційно автомобілі були заповнені приблизно наполовину, тому можна говорити "про популізм даної акції".

Читайте також: ОБСЄ за добу нарахувала понад 60 вибухів на Донбасі

"Автомобілі прослідували на непідконтрольну частину України, чекаємо, коли вони повертатимуться назад", - зазначив Слободян.

Як повідомляв Укрінформ, попередня колона російських вантажівок прибула на Донбас 21 грудня.

Російська сторона відмовляється надавати Україні інформацію про вміст вантажу, а його характер часто не відповідає вказаному в повідомленнях РФ. За даними розвідки, в автомобілях "гумконвою" доправляють на Донбас боєприпаси та зброю. При цьому Росія відмовляється завозити "гумдопомогу" через контрольовані ділянки кордону з РФ, незважаючи на вимоги України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-