Київ надіслав Москві чергову ноту протесту

Київ надіслав Москві чергову ноту протесту

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв‘язку з продовженням Російською Федерацією протиправної практики направлення на тимчасово окуповану територію України так званих гуманітарних конвоїв.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"25 січня російською стороною вкотре здійснено незаконне переміщення на територію України через російські прикордонні пункти пропуску "Донецк" та "Матвеев Курган" (Ростовська обл., РФ) двох колон загальною кількістю 40 автомобілів під приводом доставки т.зв. гуманітарного вантажу населенню Донецької та Луганської областей України. Російський вантаж було переміщено усупереч нормам і принципам міжнародного права та раніше узгодженим умовам і модальностям між двома сторонами, а також без офіційної згоди української сторони та з порушенням вимог законодавства України", - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: В ОБСЄ обіцяють моніторити російський “гумконвой” на Донбасі та звітувати

У цьому зв'язку МЗС України надіслало російському зовнішньополітичному відомству ноту протесту з вимогою до держави-агресора припинити вчинення протиправних дій та неухильно дотримуватися міжнародних норм та законодавства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-