Санкції, реформа і реінтеграція: в РНБО розказали про зустріч Турчинова з Волкером

Санкції, реформа і реінтеграція: в РНБО розказали про зустріч Турчинова з Волкером

Фото
Укрінформ
Секретар РНБО Олександр Турчинов під час зустрічі зі спецпредставником Дердепу США з питань України Куртом Волкером обговорив ситуацію на Донбасі, продовження санкцій проти РФ та реформування оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

"Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію, що склалася на сході України через військову агресію Російської Федерації. Також співрозмовники обговорили закон України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях", питання продовження санкцій проти РФ та реформування оборонно-промислового комплексу України", - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, у контексті обговорення питання реформування вітчизняного ОПК секретар РНБО України наголосив, що оскільки Путін визнає тільки силу, "ми посилюємо вітчизняні Збройні сили, відновлюємо наші оборонні підприємства, розробляємо нові зброю та військову техніку".

Волкер у свою чергу наголосив, що США цінують співпрацю з Україною і вітають процеси реформування сектору безпеки і оборони України.

Говорячи про санкції проти РФ, спеціальний представник Державного департаменту США з питань України зазначив, що "США постійно наголошують, що Росія несе відповідальність за те, що відбувається на Донбасі".

"Ми робитимемо все залежне від нас, щоб допомогти  врегулювати ситуацію на сході України", - додав він.

Читайте також: Волкер розказав генсеку НАТО про дії США для врегулювання на Донбасі

Як повідомляв Укрінформ, спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Волкер, який прибув до Києва 23 січня, мав зустрічі з Президентом України Петром Порошенком, міністром з питань тимчасово окупованих територій Вадимом Чернишом та секретарем Ради національної безпеки і оборони Олександром Турчиновим.

26 січня у Дубаї має відбутися зустріч Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Фото: rnbo.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-