Листом Януковича Росія хотіла послабити позицію України в ООН - свідок

Листом Януковича Росія хотіла послабити позицію України в ООН - свідок

Укрінформ
Росія демонстрацією у Раді безпеки ООН листа екс-президента Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська прагнула послабити позицію України.

Про це заявив в Оболонському райсуді Києва екс-радник Постійного представництва України в ООН, заступник керівника Головного департаменту державного протоколу та церемоніалу Адміністрації Президента Дмитро Кушнерук під час допиту як свідка у справі про держзраду Януковича, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Зокрема, прокурор ГПУ Руслан Кравченко запитав свідка, чому, на його думку, тодішній постпред РФ при ООН Віталій Чуркін продемонстрував звернення Януковича до Путіна на засіданні Радбезу ООН 3 березня 2014 року та клопотав про визнання його офіційним документом ООН.

Читайте також: Захист Януковича наполягає на існуванні двох варіантів листа Путіну

"Лист, на мою думку, було продемонстровано тому, що російська сторона намагалася знайти якісь виправдання чи юридичні підстави для своїх агресивних дій. Як їм вважалося, цей лист послабить позицію України і посилить позицію Росії", - сказав Кушнерук.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня Оболонський районний суд ухвалив рішення про початок спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Суд із грудня минулого року проводить допити свідків у справі про держзраду Януковича. На засіданні 24 січня було допитано, зокрема, Голову Верховної Ради Андрія Парубія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-