Антикорупційний суд: Порошенко певен - Рада розгляне проект на початку сесії

Антикорупційний суд: Порошенко певен - Рада розгляне проект на початку сесії

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко впевнений, що Верховна Рада розгляне законопроект про створення антикорупційного суду на початку наступної сесії.

Про це він сказав під час зустрічі із Головою Верховної Ради Андрієм Парубієм, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Дуже шкода, що не вдалося включити до порядку денного питання Антикорупційного суду, але не маю жодного сумніву, що на початку роботи наступної сесії парламенту це питання буде вирішено», - сказав Порошенко.

Водночас він зазначив, що парламенту вдалося ухвалити низку надзвичайно важливих законів та законодавчо забезпечити проведення реформ в державі.

«Ми започаткували важливі реформи. Окремо хотів би подякувати за судову реформу. Мені приємно, що зараз судова реформа вже сприймається і громадськістю, і міжнародними партнерами», - підкреслив Президент.

Глава держави також подякував парламенту за надзвичайно важливі рішення, необхідні для впровадження медичної, пенсійної реформ.

Читайте також: У Євросоюзі назвали Антикорупційний суд "критичним питанням" для України

Він також відзначив прийняття законодавства щодо приватизації та низку інших законодавчих рішень.

За словами Порошенка, дуже важливим також був останній пленарний тиждень роботи парламенту, коли був ухвалений Закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях».

«Це Закон, який чітко відзначає системність дій державної влади України щодо повернення Донбасу, Криму в умовах окупації цих територій російським агресором», - наголосив він.

Порошенко додав, що Закон чітко називає агресора – агресором, окупацію – окупацією.

Як повідомлялося, 19 січня відбулось закриття 7 сесії Верховної Ради. Згідно з календарним планом, наступна 8 сесія ВР відкриється 6 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-