У Євросоюзі назвали Антикорупційний суд

У Євросоюзі назвали Антикорупційний суд "критичним питанням" для України

Укрінформ
У Євросоюзі серед найбільш важливих завдань для прогресу реформ в Україні сьогодні називають створення Антикорупційного суду.

Про це заявив керівник групи підтримки України в Єврокомісії Петер Вагнер на міжнародному круглому столі «Україна: перспективи на 2018 рік» у понеділок у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити, що очікують від України за межами самої держави, то тут йдеться про кілька пунктів. На даний момент критично важливим є створення вищого Антикорупційного суду», - зазначив представник Єврокомісії.

Він позитивно оцінив останні ініціативи та зусилля Президента України щодо просування відповідного закону про антикорупційний суд.

Читайте також: Порошенко обговорив із Юнкером створення Антикорупційного суду

«Другим важливим питанням, можливо більш технічним, є імплементація Угоди про асоціацію Україна-ЄС задля забезпечення зростання економіки. Це дуже важливо перед виборами, щоб люди відчули переваги від проведення реформ», - зауважив Вагнер.

У зв'язку з цим він висловив сподівання, що проект ухваленого у першому читанні законодавства, яке може нівелювати роботу систему державних закупівель ProZorro, остаточно не буде ухвалено.

Окрім цього, наголосив представник Єврокомісії, для ЄС є дуже важливим індикатором, щоб програма співробітництва України з МВФ тривала.

«І антикорупційний суд є важливим питанням щодо цієї програми», - зауважив Вагнер.

Він нагадав, що відновлення програми співпраці України з МВФ є передумовою для продовження макрофінансової допомоги Києву з боку ЄС.

Вагнер також зазначив, що міжнародне співтовариство вітало б і позитивно оцінило завершення в Україні до 2019 року електоральної реформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-