В ідеї повернення Росії до Ради Європи Ягланд побачив

В ідеї повернення Росії до Ради Європи Ягланд побачив "гармонізацію"

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що настав час для гармонізації відносин всередині РЄ та повернення "на борт" організації держав-членів. Водночас він вірить у мирне врегулювання конфлікту між РФ і Україною та наголошує на незаконності анексії Криму.

Про це Ягланд заявив у виступі перед ПАРЄ та у відповідях на запитання депутатів у понеділок у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я не казав, що ми зможемо вирішити проблеми між Україною і РФ, але я вірю, і це моя позиція, що... вихід - це мирне врегулювання. Країни повинні дотримуватися верховенства права, принципів захисту прав і свобод людини та запобігати війні. Саме тому всі дії держав-членів мають для нас таке значення», - сказав Ягланд.

За його словами, РЄ не повинна йти проти своїх принципів.

«Всі члени нашої організації і ПАРЄ сказали, що анексія Криму була незаконною... ми не повинні і не зобов’язані йти на поступки. Єдине, що ми можемо робити - захищати права і свободи у державах-членах», - зазначив Ягланд.

На його переконання, ПАРЄ доцільно було б змінити правила, аби «повернути на свій борт» всі країни-члени.

«Європа не повинна бути знову розділена... Новий розділ шкодитиме всім», - наголосив генсек РЄ.

Читайте також: Ар'єв запевняє: Українська делегація точно знає, як діяти в ПАРЄ

Ягланд вважає, що повернення Росія сприятиме гармонізації діяльності РЄ, і його варто реалізувати до 70-річчя створення РЄ (2019 рік).

Щодо того, чим РЄ може сприяти Україні, Ягланд заявив: «Допомогти у створенні такої держави, якій би могли вірити українці».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-