Закон про реінтеграцію Донбасу не суперечить

Закон про реінтеграцію Донбасу не суперечить "Мінську" - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевняє, що закон про реінтеграцію Донбасу фіксує право України на самооборону відповідно до статуту ООН і не суперечить Мінським угодам.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Закон фіксує право України на самооборону відповідно до статті 51 Статуту ООН і деталізує механізм його реалізації. Але водночас він підтверджує пріоритетність мирного, політико-дипломатичного врегулювання. Ані дух, ані буква цього закону не суперечать Мінським домовленостям, як це хоче представити Москва”, - наголосив глава держави.

Порошенко підкреслив, що, на відміну від Росії, яка, за його словами, шукає будь-який привід, аби не виконувати Мінські домовленості, Україна неухильно дотримується і буде дотримуватися своїх зобов’язань.

Президент закликав присутніх на заході дипломатів передати цей меседж у свої країни.

Читайте також: Треба знайти "рецепт" протидії фейкам Кремля - Президент

Як повідомлялось, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», яким Росія визнається країною-агресором, що здійснює тимчасову окупацію частини території України. За ухвалення закону № 7163 проголосували 280 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-