Треба знайти

Треба знайти "рецепт" протидії фейкам Кремля - Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко розраховує на саморегуляцію та пропозиції з боку української медіа-спільноти щодо протидії російській пропаганді та поширенню фейкової інформації.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відповідь на запитання, як боротися з російською пропагандою, яка підриває суверенітет та демократію у всьому світі, шукають на рівні Євросоюзу та його окремих країн-членів. Ми координуємо наші зусилля зовні з нашими партнерами, а всередині країни я розраховую на саморегуляцію та пропозиції з боку української медіа-спільноти", - зазначив Президент.

Глава держави підкреслив, що наразі важливо знайти спосіб, як протидіяти поширенню російських фейків в українському інформпросторі.

За його словами, іноді такі неправдиві новини "не без задоволення" тиражує українська опозиція, а час від часу на них "клюють" навіть ті  медіа, які позиціонують себе як глибоко українські, патріотичні та європейські.

Читайте також: Порошенко: Брак єдності не дав утримати незалежність 100 років тому

Порошенко також нагадав, що сто років тому, коли було проголошено УНР, ще не існувало такого терміну як "фейкові новини", але відповідною технологією російська влада володіла вже тоді.

"Колишній голова уряду Ісаак Мазепа писав, що більшовики мали-таки рацію, коли згодом хвалилися, що Україну вони опанували не так збройною силою, як "силою своєї пропаганди серед дезорієнтованих українських мас", - зауважив Президент.

Як повідомлялося, раніше голова фракції БПП у парламенті Артур Герасимов запропонував розробити законопроект щодо боротьби з фейковою, неправдивою інформацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-