Порошенко: Брак єдності не дав утримати незалежність 100 років тому

Порошенко: Брак єдності не дав утримати незалежність 100 років тому

Фото
Укрінформ
Президент України Петро Порошенко заявив, що брак єдності - головне, що не дало утримати українську незалежність 100 років тому.

Про це він сказав під час урочистого зібрання  в Українському Домі  з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ubi соnсоrdia ibi victoria - де злагода, там перемога. Ця мудрість, закарбована у крилатому латинському вислові, відтак була відома ще в давньоримські часи. І це саме те, що наші предки недооцінили сто років тому. Головне, що не дало тоді постати українській незалежній державі – брак внутрішньої єдності, політичні чвари, анархія", - сказав Порошенко.

Виступ Порошенка на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України / Фото: Шамкін Данііл. Укрінформ

Він додав, що комуністично-більшовицька демагогія замість того, щоб консолідувати нас у єдину націю, розпалювала соціальну ненависть між різними верствами суспільства.

Читайте також: Порошенко обіцяє підписати закон про реінтеграцію Донбасу

"Калейдоскопічні зміни урядів, змови і постійні заколоти не залишали шансів на успіх. За чотири роки влада в Києві змінилася понад десять разів – поки не дісталася Кремлю на цілих сімдесят один рік", - зауважив Президент. 

Порошенко також наголосив, що через брак міжнародної підтримки Україна в ті  важкі часи залишилася сам-на-сам з агресором, а також не встигла створити боєздатного війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-