Порошенко обіцяє підписати закон про реінтеграцію Донбасу

Порошенко обіцяє підписати закон про реінтеграцію Донбасу

Укрінформ
Президент Петро Порошенко пообіцяв підписати закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях» одразу, як документ надійде з парламенту.

Про це він заявив, виступаючи на урочистому зібранні з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення незалежності УНР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Президент вшанував пам'ять загиблих під час Революції гідності Нігояна і Жизневського

“Рефлексія Москви зайвий раз переконує, що ми прийняли правильний закон (про реінтеграцію — ред.). Хочу чітко заявити: я підпишу його, щойно він надійде із Верховної Ради”, - запевнив Глава держави.

Порошенко зауважив, що закон цінний насамперед тим, що є по суті технологією повернення окупованих територій під суверенітет України.

Він нагадав, що у парламенті за закон проголосувала майже конституційна більшість народних депутатів, що, за його словами, стало важливим прикладом відповідальної консолідації владних та опозиційних політичних сил у питанні, яке стосується спільного національного інтересу.

Президент назвав таке голосування прикладом, коли міркування міжпартійної боротьби принесено в жертву загальнодержавній справі.

Читайте також: Порошенко: Росія застосовувала проти УНР такі ж методи гібридної війни, як і нині

Водночас він відзначив, що реакція Кремля на цей закон засвідчила, що “на злодії шапка горить, і він хоче уникнути міжнародної відповідальності за свої злочини”.

“Агресору не подобається, коли його називають агресором. Окупанту неприємно, коли на окупацію кажуть “окупація”, - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялось, 18 січня Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», яким Росія визнається країною-агресором, що здійснює тимчасову окупацію частини території України. За ухвалення закону проголосували 280 депутатів.

19 січня народні депутати від Опозиційного блоку зареєстрували проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про ухвалення закону. Згідно з регламентом, до моменту розгляду такого проекту постанови закон не може бути підписано головою парламенту. Очевидно, цей документ буде розглянуто вже на наступній сесії Верховної Ради, яка розпочнеться 6 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-