Порошенко: Росія застосовувала проти УНР такі ж методи гібридної війни, як і нині

Порошенко: Росія застосовувала проти УНР такі ж методи гібридної війни, як і нині

Укрінформ
Росія застосовувала проти Української Народної Республіки такі ж методи гібридної війни, як і нині, але зараз українці набагато сильніші. 

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час виступу на відкритті виставки "Українське коло" у Музеї історії Києва, присвяченої Дню Соборності України та 100-річчю проголошення незалежності УНР, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би всім нагадати, що Росія застосовувала тоді проти Української держави такі ж методи гібридної війни, що й нині. Невизнання присутності своїх військ на території Української Народної Республіки - офіційна заява тодішньої Росії. Створення маріонеткових проросійських республік, які визнавала лише Росія. Фінансова і збройна підтримка так званих повстанських рухів - як із сучасної стрічки новин", - сказав Порошенко.

Але, як підкреслив глава держави, нині українці значно сильніші і досвідченіші, а українська нація загартована століттям боротьби. Окрім того, Україна спирається на вагому міжнародну підтримку, якої тоді не мала, на боєздатні Збройні сили, віру людей в себе і свою національну європейську державу, зазначив він.

Читайте також: Порошенко відкрив виставку у Музеї історії Києва

Порошенко акцентував, що, вшановуючи історичні події, українці пам'ятають, що кожен своїми вчинками пише історію держави на довгі-довгі роки.

"І нам абсолютно не все одно, що скажуть про нас через сто років наступні покоління українців. Отже, дай нам, Боже, сил збудувати успішну країну успішних людей", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-