У перенесенні переговорів про Донбас із Мінська немає сенсу – Пайфер

У перенесенні переговорів про Донбас із Мінська немає сенсу – Пайфер

Ексклюзив
Укрінформ
Пропозиція про перенесення місця переговорів з урегулювання ситуації на сході України з білоруської столиці не має сенсу, оскільки для справжніх зрушень потрібно зосереджуватися на реалізації Мінських домовленостей.

На цьому наголосив в ексклюзивному коментарі Укрінформу екс-посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Мінськ має перевагу близького місця розташування (від конфліктного регіону – ред.), а місце проведення є менш важливим, ніж сутність самих зусиль, спрямованих на реалізацію Мінського процесу", - зауважив Стівен Пайфер, який зараз працює старшим науковим співробітником аналітичного центру Brookings Institution.

Водночас він зауважив, що не уявляє, "як просто зміна місця (переговорного процесу – ред.) наблизить регіон Донбасу до розв'язання конфлікту".

Як повідомляв Укрінформ, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв у четвер заявив, що під час розмови з американським лідером Дональдом Трампом обговорив можливість перенесення переговорів про врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місце.

Читайте також: Канал Волкер-Сурков є більш перспективним, ніж Мінські переговори - Гербст

"Ми говорили про те, що "Мінськ-1" застопорився, у глухому куті, потрібен "Мінськ-2". Він (Трамп) говорить:"Давай в іншому місці (проведемо)". Я кажу: "Давайте", – сказав Назарбаєв 

Тим часом, в адміністрації Сполучених Штатів на офіційному рівні ситуацію не коментують. На інформаційний запит Укрінформу в Державному департаменті США зазначили, що компетенцію коментувати зустрічі й розмови президента Трампа має Білий дім. Водночас, з Білого дому відповідь на запит Укрінформу на момент написання матеріалу так і не надійшла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-