У Берліні назвали

У Берліні назвали "незаперечною" присутність військових РФ на Донбасі

Укрінформ
У Берліні ще не ознайомилися з прийнятим напередодні Верховною Радою України законом про реінтеграцію Донбасу.

Про це заявив у п'ятницю в Берліні на брифінгу офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"Закон (про реінтеграцію - ред.) зовсім свіжий, ми ще маємо  вивчити його текст. Поки що ми не можемо давати будь-які остаточні оцінки. Але контекст такий, що Україна є жертвою підтримуваної Росією агресії і протягом вже більш як чотирьох років перебуває в стані військового конфлікту і що існує постійна військова допомога - зброєю і матеріалами - з боку Росії сепаратистам. І незаперечно, що на території України присутні російські військові сили", - заявив Зайберт.

У цьому контексті він також наголосив на необхідності дотримання Мінських домовленостей, додавши, що федеральний уряд виступає за те, щоб ці рамки не змінювалися.

Представник МЗС Німеччини Райнер Бреуль зі свого боку сказав, що Берлін не сприймає і не визнає анексію Криму Росією, що порушує міжнародне право, і очікує, що Москва "використає свій вплив, щоб зробити можливим імплементацію Мінського процесу".

Відповідаючи на питання про ініціативу президентів США і Казахстану з приводу перенесення з Мінська до Казахстану місця проведення переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі, Бреуль сказав, що "не хотів би оцінювати тут зараз окремі пропозиції; вирішальним є те, що допоможе нам просунутися у вирішенні конфлікту, а де будуть проходити зустрічі - вторинне".

Читайте також: У ЄС прокоментували закон про реінтеграцію Донбасу

Він також підкреслив, що для німецької сторони дуже важлива воля до діалогу і переговорів на основі Мінських домовленостей.

Як відомо, напередодні президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв за підсумками засідання Ради безпеки ООН заявив, що президент США Дональд Трамп пропонує перенести переговори з врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місто.

За словами Назарбаєва, одним з нових місць проведення переговорів може бути Казахстан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-