Співробітництво Україна-НАТО: проект річної програми вже у Кабміні

Співробітництво Україна-НАТО: проект річної програми вже у Кабміні

Укрінформ
МЗС передало до Секретаріату Кабінету міністрів проект Річної національної програми (РНП) співробітництва з НАТО на 2018 рік. Найближчими тижнями документ має бути розглянутий експертами, після чого поданий на затвердження уряду.

Про це сказав під час засідання круглого столу в Укрінформі на тему: "Україна - НАТО - 2018. Прогнози і головні очікувані події" заступник начальника Управління співробітництва з НАТО, завідуючий відділом оборонно-військового співробітництва з НАТО Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Секретаріату КМУ Сергій Вербицький.

"Хочу зупинитися  на тому, де ми зараз знаходимося на етапі Річної національної програми в рамках діяльності Комісії Україна-НАТО на 2018 рік. Минулого тижня проект програми  був переданий від МЗС до Секретаріату Кабінету міністрів України", - сказав він.

За словами Вербицького, це  "достатньо об’ємний документ на декілька сотень аркушів, включаючи пояснювальну записку та перелік розбіжностей".

"Найближчими тижнями цей документ має бути розглянутий експертами управління, пройти певні  етапи в Секретаріаті Кабміну і бути  поданий на затвердження уряду", - поінформував чиновник.

Читайте також: У НАТО розповіли про потенційні сфери співпраці з Україною

Він додав, що після цього документ буде переданий до Адміністрації Президента разом з проектом указу на затвердження Президентом України.

Вербицький зауважив, що це стандартна процедура, яка триває кожен рік.

"Структура документу незмінна - 5 розділів. Вона регламентована нашими колегами по альянсу та відбиває структуру Плану дій щодо членства в  Альянсі, яка була розроблена ще в 1995 році", - додав він.

Чиновник також повідомив, що документ являє собою "своєрідну квінтесенцію плану дій, плану заходів, які існують в органах державної влади щодо виконання тих програм та проектів НАТО, які мають бути реалізовані у поточному році". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-