У НАТО розповіли про потенційні сфери співпраці з Україною

У НАТО розповіли про потенційні сфери співпраці з Україною

Укрінформ
Однією з потенційних сфер співпраці між Україною та НАТО є побудова стійкості до інформаційних загроз.

Про це заявила заступник директора Центру інформації та документації НАТО в Україні Вікторія Цемініте під час “круглого столу” в Укрінформі на тему “Україна–НАТО - 2018. Прогнози і головні очікувані події”.

“Наша практична допомога великою мірою спрямована на побудову стійкості українських демократичних інституцій, підтримці верховенства права, щоб допомогти Україні бути більш стійкою. Сильна, процвітаюча та успішна Україна буде найкращою відповіддю на будь-яку інформаційну агресію”, - заявила вона.

Цеменіте зазначила, що інформаційні та кіберзагрози спрямовані на послаблення бажання країн чинити опір агресії, а для успішного протистояння цим загрозам важливо розуміти, що є ціллю. “Тактика гібридної війни охоплює усі слабкості суспільства — політичні, економічні та соціальні. Тому наш опір має передбачати посилення власних суспільств, економіку, демократичні інституції, у тому числі, через реформи”, - заявила вона.

Читайте також: Німці недооцінюють загрозу російських кібератак - експерт

Заступник директора Центру інформації та документації НАТО підкреслила, що розбудова стійкості до інформаційних загроз є якраз однією з потенційних сфер співпраці між Україною та НАТО.

“Сьогодні Україна, а також країни НАТО, Європи, стикаються з величезним потоком фейкової інформації, пропаганди, що є частиною російської гібридної війни. Ця дезінформація використовується разом з політичним та економічними тиском, кіберагресією. Україна також зіштовхнулася і з військовою агресією. Ці загрози в інформаційній сфері є транскордонними і потребують скоординованих зусиль не лише в одній країні, а й між країнами”, - наголосила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-