У БПП спростовують, що закон про реінтеграцію

У БПП спростовують, що закон про реінтеграцію "відкриє" торгівлю з ОРДЛО

Укрінформ
Слід припинити дискусії з приводу дати початку окупації Донбасу і Криму, оскільки вона вже встановлена законом "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Про це заявив на брифінгу у Верховній Раді Народний депутат від фракції "Блоку Петра Порошенка" Іван Вінник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дискусії і маніпуляції точаться з приводу дати початку окупації і збройної агресії Російської Федерації. Дата є одна, вона встановлена законом про статус окупованого Криму, і це є 20 лютого 2014 року... Це дата, від якої будуть відраховуватися всі збитки, нанесені Російською Федерацією, всі позови будуть містити цю дату. Ми не будемо створювати ніяких правових колізій, намагаючись внести в законопроект "Про особливості державної політики..."  якісь норми, які б порушували ієрархію, яка встановлена відповідним чинним законодавством України", - сказав Вінник.

Він додав, що чинний закон про окупований Крим регулює всі питання стосовно окупованих територій, шельфів, територіальних вод, морського права, яке було порушено Російською Федерацією.

Заяви деяких депутатів про те, що закон про реінтеграцію буцімто відновлює торгівлю з окупованим Донбасом, Вінник назвав "абсурдом, нісенітницею і свідомою провокацією".

"Чинний порядок, яким Кабінет міністрів встановлює правила переміщення товарів через лінію розмежування, залишиться, ніхто його змінювати не буде", - підкреслив він.

Депутат висловив сподівання, що всі фракції парламенту, які працювали над законопроектом, підтримають його, і факт визнання агресії Росії з відповідними правовими наслідками буде встановлено вже сьогодні.

Читайте також: Рада взялася за друге читання реінтеграції Донбасу

Як повідомляв Укрінформ, народні депутати почали розгляд у другому читанні законопроекту №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Президент Петро Порошенко 4 жовтня 2017 року вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях».

Парламент 6 жовтня проголосував за нього в першому читанні. Законопроектом пропонується визнати Росію країною-агресором.

15 січня перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що до законопроекту в ході підготовки до другого читання подано 673 поправки від народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-