У Меркель назвали умови для введення миротворців на Донбас

У Меркель назвали умови для введення миротворців на Донбас

Укрінформ
Позиція Берліна в питанні санкцій проти Росії не змінилася: їх зняття залежить від прогресу в питанні встановлення миру на сході України

ПроПро це заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт у п'ятницю на брифінгу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Позиція федерального уряду, як, втім, в цілому європейська позиція, відома, і вона також підтверджена на європейському рівні», - сказав Зайберт, відповідаючи на запитання, чи є розбіжності між канцлером і міністром закордонних справ ФРН, який днями знову заявив про те, що санкції слід знімати поетапно, на знак заохочення Росії в міру поліпшення ситуації на Донбасі.

«Спочатку хотілося б побачити прогрес, і над цим прогресом зараз інтенсивно працюють», - сказав Зайберт. Він наголосив на тому, що навіть досягнута напередодні новорічних і різдвяних свят домовленість про перемир'я не виконується, щодня фіксується багато порушень. «Зараз це має вирішальне значення», - додав він.

Говорячи про введення миротворчої місії ООН, на яке нібито погодилася Росія, Зайберт сказав: «Насамперед, я маю відзначити, що досі не існує такої місії «блакитних шоломів». Вона тільки тоді може бути корисна, коли допоможе покращити ситуацію для жителів східної України, і якщо вона допоможе підтримувати мир. У цьому сенсі ми говоритимемо про це, а також візьмемо участь в переговорах. Все інше для мене темою не є». 

Читайте також: У Берліні не вірять, що конфлікт на Донбасі може вирішити зброя США

Представник канцлера також прокоментував позицію уряду щодо  проекту «Північний потік 2», про що теж говорив Зігмар Габріель у своїй нещодавній промові. «Федеральний уряд як і раніше переконаний, що розширення газопроводу «Nord Stream» є підприємницьким рішенням компаній-учасників», - заявив він. При цьому Зайберт визнав, що рішення про підприємницьку діяльність «може вплинути на країни регіону». Німеччина та інші члени ЄС зацікавлені в тому, щоб Україна продовжувала відігравати роль транзитера газу, запевнив Зайберт, наголосивши на важливості пошуку взаємоприйнятного рішення між Європейською комісією, Росією та Україною.牯陰ꂜ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-