У Берліні не вірять, що конфлікт на Донбасі може вирішити зброя США

У Берліні не вірять, що конфлікт на Донбасі може вирішити зброя США

Укрінформ
У Берліні продовжують наполягати, що головною метою вирішення конфлікту на Донбасі є деескалація, яка дозволить перейти до політичних кроків врегулювання.

Про це в понеділок на брифінгу заявив офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"Наша позиція – федерального канцлера і всього уряду, – що конфлікт на сході України неможливо вирішити військовими засобами. Необхідне мирне, переговорне, дипломатичне, політичне рішення, чого інтенсивно протягом тривалого часу домагаються Німеччина і Франція в рамах Мінських угод", - сказав Зайберт.

Метою, за його словами, залишається деескалація, перемир'я, якого дотримуватимуться по-справжньому, щоб зробити можливим політичне рішення.

Що стосується співпраці зі США у сфері озброєнь, то німецька сторона чітко дотримується і не змінює своєї позиції: "протистояння на сході України не може бути вирішене за допомогою насильства, за допомогою зброї, але виключно за допомогою співробітництва та переговорів".

Читайте також: Німеччина має зрозуміти, що зміцнення ЗСУ і в її інтересах - Огризко

Як раніше повідомлялося, адміністрація президента США схвалила план з надання Україні летального зброї, у тому числі протитанкових ракет Javelin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-