Німеччина має зрозуміти, що зміцнення ЗСУ і в її інтересах - Огризко

Німеччина має зрозуміти, що зміцнення ЗСУ і в її інтересах - Огризко

Укрінформ
Екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко здивований тим, що очільник МЗС Німеччини Зігмар Габріель має сумніви з приводу рішення США надати Україні летальне озброєння.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" в четвер, 4 січня.

"Відносно (американської - ред.) зброї - безумовно, це прорив... і я думаю, що в цьому плані дещо дивною була заява пана Габріеля, коли він сказав, що сумнівається, що ця зброя Україні потрібна", - сказав Огризко.

Він додав, що ця теза серед німецьких соціал-демократів доволі поширена. За словами Огризка, вони чомусь вважають, що Україна, яка може оборонятися, є "загрозою і провокацією" для Росії.

"Уже більших провокацій, ніж ми сьогодні маємо, по-моєму, мати неможливо. Тому я вважаю, що нашим ключовим завданням, в тому числі у відносинах з Німеччиною, має бути чітка позиція, що Німеччина повинна так само перейти свій Рубікон і зрозуміти, що зміцнювати українську армію в інтересах не лише України, а й самої Німеччини", - заявив екс-міністр закордонних справ.

Читайте також: Вершбоу дорікнув Габріелю через сумніви щодо летальної зброї для України - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС Німеччини Габріель 3 січня зазначив, що у ФРН досить скептично ставляться до того, що рішення США надати Україні летальне озброєння може допомогти у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Колишній заступник генсека НАТО Александр Вершбоу 4 січня дорікнув Габріелю через сумніви щодо летальної зброї для України.

Державний департамент США у грудні 2017 року схвалив постачання летальної зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-