У Раді Європи спробують змінити регламент ПАРЄ, аби повернути Росію - Ар'єв

У Раді Європи спробують змінити регламент ПАРЄ, аби повернути Росію - Ар'єв

Укрінформ
У Раді Європи за підтримки проросійського лобі намагатимуться змінити регламент ПАРЄ, аби прибрати звідти можливість запровадження санкцій проти національних делегацій і в такий спосіб повернути до організації Росію.

Таку думку висловив глава делегації України в ПАРЄ Володимир Ар’єв на своїй сторінці у Facebook

"Росія знову не подаватиме свою делегацію в ПАРЄ. Зусилля генсека Ради Європи Ягланда виявилися марними, адже більшість делегатів і надалі не готові приймати РФ без санкцій через анексію Криму і війну на Донбасі... Але прибічники повернення РФ не здалися. Новий президент ПАРЄ італійський соціаліст Ніколетті, хоч і не так, як його попередник Аграмунт, але все одно прагне мати росіян в Асамблеї. Для цього за підтримки проросійського лоббі в Раді Європи будуть намагатися змінити регламент ПАРЄ, аби прибрати звідти можливість запровадження санкцій проти національних делегацій", - написав Ар'єв.  

Читайте також: У Раді знають, як не дати Росії повернутися до ПАРЄ

Він назвав такі спроби від певних очільників РЄ "цинізмом вищого гатунку".  

"Це все одно, що не засуджувати злочинця, а змінити свої закони так, щоб злочинець таким не вважався! Саме проти цього нам доведеться боротися протягом сесії 2018 року", - акцентував глава делегації України в ПАРЄ. 

Ар'єв висловив сподівання, що наближення виборів не змінить стиль роботи української делегації. 

"А якщо делегацію РФ, хоч і тушками, але повернуть наступного року, то нашій парламентській делегації нема чого робити в ПАРЄ. Бо ця організація цінна лише своїми принципами і цінностями", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінфом, віце-спікер Держдуми РФ Петро Толстой заявив, що Росія не направлятиме свою делегацію на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи, яка проходитиме 22-26 січня у французькому Страсбурзі.

Бюро ПАРЄ у грудні 2017 року створило спеціальну групу, яка займеться питанням представлення Росії в обох статутних органах Ради Європи, тобто повернення представників РФ до складу Парламентської асамблеї Ради Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-