Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії приїде до Києва

Керівник Групи підтримки України в Єврокомісії приїде до Києва

Укрінформ
Наступного тижня керівник Групи підтримки України в Європейській комісії Петер Вагнер прибуде до Києва для обговорення напрямів подальшої співпраці з Україною.

Про це заявила в ефірі "112 каналу" у середу, 10 січня, голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На наступному тижні тут (у Києві. - Ред.)  перебуватимуть представники ЄС, зокрема, керівник Групи підтримки України на рівні Європейської комісії Петер Вагнер. Разом з послом ЄС в Україні (Хюгом) Мінгареллі ми проведемо засідання нашого комітету з Комітетом з питань європейської інтеграції і зацікавленими депутатами, щоб почути їхнє бачення пріоритетів у співпраці з Україною", - сказала Гопко.

 Вона додала, що наразі важливо підбити підсумки  минулого року і намітити, на чому фокусуватися у співпраці з ЄС. "Але питання подальшого просування реформ - одне з ключових", - наголосила Гопко.

 Вона нагадала, що Україна торік не отримала 600 млн євро макрофінансової допомоги через те, що не виконала деяких умов її надання.

У цьому контексті Гопко поінформувала, що профільний Комітет ВР ініціював спільне засідання з урядом, щоб почути їхнє бачення вирішення наявних проблем, у тому числі з "дуже відсталим" використанням наданих Євросоюзом коштів на проекти у сфері інфраструктури, енергоефективності та житлово-комунальному секторі.

 "Якщо ми хочемо відновити перемовини, ми маємо зараз направити позитивні сигнали Європейському Союзу", - акцентувала голова профільного комітету ВР.

Читайте також: ЄС ще не висував вимог для надання кредитів на 2018-2019 роки — Климпуш-Цинцадзе

 Як повідомляв Укрінформ, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе 3 січня заявила, що Україна не отримувала від Європейського Союзу переліку вимог для надання нашій державі нової макрофінансової допомоги на 2018-2019 роки і ще не розпочинала офіційних переговорів щодо цього.

Президент Петро Порошенко заявив 24 листопада 2017 року після переговорів із представниками Єврокомісії, що з 2018 року має почати діяти нова програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої становитиме приблизно 1,8 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-