ЄС ще не висував вимог для надання кредитів на 2018-2019 роки — Климпуш-Цинцадзе

ЄС ще не висував вимог для надання кредитів на 2018-2019 роки — Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Україна не отримувала від Європейського Союзу переліку вимог для надання нашій державі нової макрофінансової допомоги на 2018-2019 роки і ще не розпочинала офіційних переговорів щодо цього.

Про це в онлайн-інтерв'ю порталу liga.net 3 січня заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час перемовин Президента з очільниками ЄС було оголошено, що Європейський Союз готовий розглянути питання наступної великої кредитної макрофінансової допомоги Україні на 2018-2019 роки, і зараз для нас є завдання переходити на обговорення її остаточних розмірів і умов отримання... Поки що в нас немає переліку вимог і поки що не розпочаті офіційні перемовини щодо того, в який час, якими траншами, на яких умовах, відповідно до яких показників ми її зможемо отримати", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона спрогнозувала, що відповідні перемовини проводитиме Міністерство фінансів, яке зводитиме ці завдання до "одного спільного знаменника".

Віце-прем'єр нагадала, що Україна не отримала третій транш попередньої макрофінансової допомоги ЄС у розмірі 600 млн євро, оскільки не виконала низки вимог, серед яких були, зокрема, скасування мораторію на експорт деревини та запровадження арифметичного та логічного аналізу е-декларацій.

Читайте також: Ставки зроблено: НБУ гамує інфляцію, закручуючи фінансові гайки

"Я підозрюю і думаю, що це цілком логічно, що деякі з тих завдань, які стояли для отримання останнього траншу макродопомоги, "перекочують" у новий документ. Перевірка декларацій однозначно буде частиною вимог", - спрогнозувала Климпуш-Цинцадзе.

У цьому контексті вона поінформувала, що керівництво уряду доклало "неймовірної кількості найрізноманітніших зусиль", щоб НАЗК у співпраці з міжнародними партнерами та Держслужбою спеціального зв'язку та захисту інформації спромоглося вирішити це питання.

"Мені здається, що ми вийшли на той алгоритм, на ту робочу групу і конкретну "дорожню карту", як ми виконаємо це завдання", - зазначила віце-прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко заявив 24 листопада 2017 року після переговорів із представниками Єврокомісії, що з 2018 року має почати діяти нова програма макрофінансової допомоги Європейського Союзу, обсяг якої становитиме приблизно 1,8 млрд євро.

Європейська комісія 1 грудня заявила, що Україна не отримає третій транш макрофінансової допомоги ЄС у 600 мільйонів євро в рамках затвердженої 2015 року програми через невиконання низки зобов'язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-