Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Чи була факельна хода «загальнонаціональною»?

Чи була факельна хода «загальнонаціональною»?

Блоги
Укрінформ
...Чи була першосічнева факельна хода "загальнонаціональною", як розпіарили її окремі телеканали?

Ні. Це була суто партійна акція. Це видно по прапорах. Ви бачите на цьому знімку хоч один державний прапор? Можете не відповідати. Вони були, я нарахував аж... три. Можливо, десь у натовпі загубилося ще двійко. Серед кількох десятків партійних прапорів – головним чином ВО Свободи, а також Правого сектора, Нацкорпусу та інших малочисельних радикальних партійок.

Чим далі, тим більше всі ці марші "націоналістів" маргіналізуються. Я на них ходжу ще з часів Януковича. І не тому, що націоналіст, а тому, що цікавлюся націоналізмом як проявом певної суспільної психології.

Так от, на початку війни і аж до нинішнього року там була одна публіка, а нині йшла зовсім інша. Схожа більше на ритуальну ходу, свого роду карнавал, частину новорічного свята. Прояв, як писав Фукуяма, "пивного націоналізму". Головне, щоб із факелами...

А якою може ще вона бути в місті, де вже не треба боротися за визнання Бандери, бо його ім`ям й ім`ям Шухевича названо найбільші проспекти? Де проведено декомунізацію. Де ухвалено закони про українізацію ефіру й освіти. А гасла "Слава Україні" – "Героям слава!" фактично легалізовані у ВСУ?

Чи є у партій, що називають себе націоналістами, щось іще в загашнику?

ЗІ. Зате сваргу на виголеній потилиці одного з прапороносців зняли майже всі телевізійники. Ото буде "свастика" в закордонних ЗМІ!

Перепрошую в автора знімків, що перепостив їх без згоди.

Євген Якунов
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-