В МЗС прокоментували пропозицію ФРН щодо моделі відносин між ЄС та Україною

В МЗС прокоментували пропозицію ФРН щодо моделі відносин між ЄС та Україною

Укрінформ
Євросоюз досі не має чіткого розуміння майбутніх торговельних відносин після виходу Британії зі свого складу, тому слова міністра закордонних справ Німеччини є "думками вголос".

Таку заяву в ефірі «5-го каналу» зробила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Ця модель ще не сформована. Це фактично спекуляція до того, яку модель вони можуть сформувати за підсумками усіх перемовин і виходу Британії з складу Європейського Союзу", – заявила Зеркаль.

Читайте також: МЗС ФРН запропонував співпрацю з Україною за прикладом Британії після Brexit

Відтак, за словами дипломата, такі слова слід сприймати як особисту позицію міністра закордонних справ Німеччини Зігмара Габріеля, а не спільну позицію усього Євросоюзу.

"Але чи є це спільна думка Європейського Союзу, чи є взагалі розуміння в Європейському Союзі як будуть відбуватися, наприклад, торговельні стосунки з Британією після її виходу з складу Європейського Союзу? Ще немає. Тому це можна зараз сказати, що це так, думки вголос", – заявила Зеркаль.

Раніше міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив, що угода, яку мають укласти між Великобританією та Євросоюзом після Brexit, може стати шаблоном для тіснішої співпраці ЄС з Україною та Туреччиною. Повноцінного ж членства у ЄС для цих двох країн у найближчому майбутньому він не бачить.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-