Мінгареллі дорікнув Раді гальмуванням транспортної реформи

Мінгареллі дорікнув Раді гальмуванням транспортної реформи

Укрінформ
Верховна Рада за три роки не ухвалила жодного законопроекту для реформування транспортної сфери, хоча Угода про асоціацію України з ЄС передбачає перенесення в українське законодавство 48 відповідних директив і регламентів.

Про це йдеться у коментарі голови Представництва ЄС в Україні Х'юга Мінгареллі, оприлюдненому на Facebook-сторінці Представництва.

"У відношенні зобов’язань, закріплених Угодою про асоціацію, транспорт є однією з "наймасивніших галузей", яка передбачає перенесення 48 регламентів і директив ЄС у різних підгалузях. На жаль, донині прогрес був досить обмеженим, і за три роки Верховна Рада не прийняла жодного законопроекту для реформування транспортної сфери", - зазначив Мінгареллі.

Читайте також: Україні треба негайно виконати одну з вимог безвізу – Єврокомісія

Він додав, що наразі найбільш підготовленим є законопроект про внутрішній водний транспорт.

"Європейський Союз підтримує прийняття законодавства відповідно до вимог Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Це забезпечить основу для майбутніх інвестицій у внутрішній водний транспорт України та буде одним з перших важливих кроків у реформуванні транспортної галузі країни", - переконаний посол ЄС.

Читайте також: Україні необхідно подвоїти зусилля у реформі верховенства права - Мінгареллі

Мінгареллі також наголосив, що транспортна галузь - один з ключових пріоритетів для розвитку економічних відносин між Україною та ЄС. У цьому контексті він нагадав, що Угода про асоціацію ЄС-Україна передбачає реформування автодорожнього, залізничного, авіаційного, морського та внутрішнього водного транспорту і сприятиме Україні у розбудові ефективної, безпечної та надійної транспортної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-