Депутат нагадала Раді про

Депутат нагадала Раді про "оборонні борги"

Укрінформ
Голова Постійної делегації України у Парламентській асамблеї  НАТО Ірина Фріз розповіла про невиконані зобов'язання України у реформуванні сектору безпеки і оборони.

Зокрема, сказала вона під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Україна - НАТО. Рік зближення та інтеграції. Плани, очікування та підсумки взаємодії", необхідно ухвалити закон щодо гуманітарного розмінування.

"Ми маємо вже певні борги. Якщо відкриємо Стратегічний оборонний бюлетень, який є дорожньою мапою реформування, то ми не виконали ухвалення відповідних законодавчих актів, які дали б нам можливість рухатися далі. Я маю на увазі і утворення ВСП,  яке мало бути утворене ще у 2016 році,  і безпосередній закон щодо гуманітарного розмінування", - сказала Фріз.

Вона також додала, що Верховна Рада ще має ухвалити закон про національну безпеку.

"Також є певний наш борг щодо  концепції реформування Служби безпеки України... Загальна концепція була б позитивним сигналом для Української сторони щодо підтвердження  реформування сектору безпеки і оборони", - сказала Фріз.

Читайте також: Росіяни виходять з СЦКК, щоб зруйнувати контроль перемир’я — Фріз

Вона також розповіла про позитивні рішення парламенту в реформуванні оборонної сфери.

"Підсумовуючи рік, що минув,  на рівні парламентської співпраці можна говорити  про певні позитивні зрушення. Крім закону про визначення зовнішнім пріоритетом нашої політики не просто досягнення критеріїв, а безпосереднє набуття членства в НАТО. Також отримали честь приймати у 2020 році Парламентську асамблею НАТО в Києві. Це великий кредит довіри до нашої держави і парламенту, який має брати активну участь у забезпеченні реформування, зокрема сектору безпеки і оборони", - зауважила Фріз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-