Антикорупційний суд: Геращенко сказала, коли може бути перше читання у Раді

Антикорупційний суд: Геращенко сказала, коли може бути перше читання у Раді

Ексклюзив
Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко очікує, що законопроект по антикорупційному суду може бути проголосований у першому читанні до кінця нинішньої сесії, в січні.

Про це вона розповіла в ексклюзивному коментарі Укрінформу, перебуваючи з візитом у Вашингтоні.

"Є питання антикорупційного суду, і я думаю, ми встигнемо ще цієї сесії, вірогідніше за все, в січні, в першому читанні проголосувати в парламенті і законопроект про антикорупційний суд, і про військовий суд, які мають бути негайно напрацьовані тими робочими групами, що пропонує створити президент", - зауважила перший заступник голови парламенту.

Читайте також: Без Антикорупційного суду Україна втрачатиме час і гроші – євродепутат

Вона підкреслила, що наразі існує шанс "прийняти в повному читанні закон про антикорупційний суд якнайшвидше для того, щоб протягом року він був створений і запрацював на повну в 2019 році".

Водночас, Геращенко наголосила, що Верховна Рада вже заклала на 2018 рік необхідне фінансування для всіх антикорупційних органів.

"Це дуже важливо для їх нормальної роботи і виконання ними своїх функцій", - зауважила представник парламенту України.

Читайте також: Канада має допомогти Україні боротися з корупцією - парламентський звіт

Вона також зазначила, що під час зустрічей у Вашингтоні американська сторона цікавилася ситуацією щодо боротьби з корупцією в Україні та ситуацією навколо антикорупційних установ.

"Що стосується конфліктів навколо антикорупційних структур в Україні, вони нікого не радують – ані наших партнерів, ані відповідальних українських політиків. Тому зараз тут дуже важливо, щоби всі відповідні структури працювали незалежно, щоб були створені всі відповідні органи, але щоб усі вони залишалися поза політикою", - підкреслила Ірина Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-