Парламент Канади хоче розширення санкцій проти Росії

Парламент Канади хоче розширення санкцій проти Росії

Укрінформ
Канаді варто розширити свої санкційні списки, включивши до них осіб, відповідальних за збройну агресію проти України й порушення прав українців.  

Про це йдеться у підготовленому Постійним комітетом парламенту Канади із питань оборони звіті "Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту".

"Рекомендуємо уряду Канади розширити канадські санкцій, у тому числі застосувавши "акт Магнітського", наклавши їх на відповідальних за збройний конфлікт в Україні", - йдеться у документі.

Депутати також закликають уряд "працювати разом із союзниками, у томі числі НАТО, задля підтримання та посилення їх санкційних режимів проти російських оперативників".

Окрім цього, автори звіту вважають за необхідне для Канади підтримувати Україну в рамках Великої сімки. "Рекомендуємо уряду Канади розглянути просування інтересів України у G7", - наголошується у звіті.

Читайте також: Парламент Канади хоче допомогти Україні у боротьбі з пропагандою та кібератаками

Як відомо, наступного року Канада перебирає на себе президентство у Великій сімці. Головування у цій міжнародній організації ротується між членами на річний термін, що починається 1 січня.

Російський адвокат Сергій Магнітський загинув у Росії 16 листопада 2009 року після викриття корупційних злодіянь вищого керівництва держави. США ще у 2012 році запровадили санкції проти російських чиновників, яких підозрюють у порушенні прав людини. Згодом подібний закон ухвалив Європарламент, Естонія та Велика Британія. У жовтні подібне законодавство, яке однак, не обмежувалося Росією, а поширювалося на порушників прав людини та корупціонерів по всьому світу, набуло чинності і в Канаді. Минулого місяця Оттава вже оголосила імена 30 росіян, 3 громадян Південного Судану й 19 венесуельців, майно яких було заморожено, а їм самим заборонено в'їзд до Канади через причетність до порушення прав людини у своїх країнах. Росія у відповідь на це пообіцяла вжити контрсанкції, однак досі не оголосила, на кого вони поширюватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-