Депутати Європарламенту стурбовані перешкоджанням діяльності НАБУ

Депутати Європарламенту стурбовані перешкоджанням діяльності НАБУ

Заява
Укрінформ
У Європарламенті стурбовані конфліктом навколо діяльності антикорупційних інституцій в Україні.

Про це йдеться у поширеній у вівторок заяві депутатів Даріуша Розаті, Міхаеля Галера та Ребекки Гармс, які входять до Делегації ЄП до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

«На тлі потенційного плідного розвитку відносин між ЄС і Україною надзвичайно важливим є повне дотримання українським керівництвом зобов’язань щодо продовження амбітного порядку денного реформ за європейськими стандартами. У цьому зв’язку ми хотіли б висловити наші глибокі занепокоєння щодо останніх подій у сфері боротьби з корупцією. Зокрема, йдеться про безпрецедентні напади проти антикорупційних інституцій (особливо відносно Національного антикорупційного бюро – НАБУ), а також усунення з посади голови комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції», - заявили європарламентарії.

Як наголошується, антикорупційні інституції та активісти повинні діяти незалежно і мати належні ресурси, щоб ефективно очистити країну від корупції.

Читайте також: "Хабар" від НАБУ: слідство проти детективів буде у закритому режимі

«Так само, судова система повинна бути вільною від політичного втручання, та усі судові процедури повинні проходити згідно з міжнародними стандартами», - наголосили у Європарламенті.

Представники Делегації Європарламенту до парламентського комітету асоціації ЄС-Україна висловили готовність плідно працювати з українськими партнерами заради прискорення реформ.

У ЄП також привітали ініціативи України щодо подальшої інтеграції до енергетичного союзу, єдиного цифрового ринку ЄС, створення митного союзу, а також відносно зміцнення співробітництва у сфері безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-