Деокупація Донбасу: в ООН вважають, що законопроекту “бракує чіткості”

Деокупація Донбасу: в ООН вважають, що законопроекту “бракує чіткості”

Укрінформ
В Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини вважають, що ухваленому в першому читанні законопроекту про деокупацію Донбасу №7163 не вистачає чіткості в питаннях захисту прав і свобод людини.

Про це на презентації 20-ї доповіді Моніторингової місії ООН щодо ситуації з правами людини в Україні заявила голова місії Фіона Фрейзер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"6 жовтня парламент почав розгляд і ухвалення нової правової бази щодо території Донбасу, яка не контролюється державою, з метою відновлення суверенітету над окремими районами Донецької та Луганської областей. Хоча дискусії тривають, на даному етапі УВКПЛ зазначає, що цьому законопроекту бракує чіткості щодо основи для захисту прав і свобод людини", - сказала Фрейзер.

Читайте також: Парубій анонсував розгляд у другому читанні закону про реінтеграцію Донбасу

Вона додала, що, на думку членів Моніторингової місії, законодавство і вся державна політика в цілому мають бути "інклюзивними і жодним чином не дискримінаційними, аби сприяти створенню підвалин для майбутнього миру і злагоди в Україні".

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-