Парубій анонсував розгляд у другому читанні закону про реінтеграцію Донбасу

Парубій анонсував розгляд у другому читанні закону про реінтеграцію Донбасу

Укрінформ
Верховна Рада наступного пленарного тижня планує розглянути законопроект про деокупацію українських територій та визнання Росії державою-агресором.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час форуму «Єврорегіон Карпати-Україна» у суботу на Львівщині, повідомляє сайт парламенту.

Парубій зазначив, що цей законопроект досить об’ємний. 

«Є кілька планів на наступний (пленарний - Ред.)тиждень. Найголовнішим я би назвав закон про деокупацію українських земель і про визнання на законодавчому рівні Російської Федерації агресором. Він досить об’ємний – має понад 700 правок. Думаю, на його розгляд піде більш ніж півтора дні. Попередньо, плануємо розпочати його розгляд у вівторок вранці, або, можливо, в середу розпочати і в четвер завершити», - сказав Парубій.

Він також повідомив про інші плани парламентаріїв на наступний пленарний тиждень. Зокрема, залишилися два блоки з цього тижня, які не встигли розглянути, – це блок щодо ПЕК і блок питань, що стосуються транспорту. «Очевидно, ці два блоки теж буде рекомендовано розглянути наступного тижня. Також низка соціальних питань. Ми почали розгляд питань проти домашнього насильства – розглянули три з них, ще чотири залишаються”, - додав спікер парламенту.

Крім того, Парубій сподівається, що Рада встигне ухвалити й кадрові питання, хоча не впевнений у цьому.

“Чи зможемо вийти на кадрові питання – не впевнений. Але є надія, що зможемо вийти на кадрові питання наступного (пленарного - Ред) тижня», – зазначив він.

Читайте також: Миротворців ООН на Донбасі без згоди РФ не буде - Волкер

Як повідомлялося, 4 жовтня Президент Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект № 7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях". 6 жовтня парламент проголосував за нього в першому читанні, виключивши, зокрема, частину першу статті 7, в якій згадувались Мінські угоди, за наполяганням опозиційних фракцій.

У проекті закону Президент пропонує схвалити, що межі тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях визначаються за поданням Генерального штабу Збройних сил України. Крім того, планується законодавчо встановити, що тимчасова окупація Росією територій на Донбасі є нелегітимною, не створює для РФ жодних територіальних прав.

До другого читання в законопроект включили також дату початку окупації української території - 20 лютого 2014 року, а по всьому тексту законопроекту додано положення з приводу окупації Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-